ET BÆREKRAFTIG ENGASJEMENT

DermaCare

DermaCare er navnet på Dermanordics satsinger for en bedre verden. Vi støtter Basecamp Foundations i ulike prosjekter i Maasai Mara, Kenya. Basecamp Foundation er en ideell stiftelse som arbeider for å forbedre forutsetningene for både mennesker og miljøet gjennom øko turismen. I sitt hjelpearbeid forsøker de bla.  å beskytte naturen, miljøet og dyrelivet, bevare den lokale kulturen, tradisjoner og håndverk, utdanning, arbeid og helse.

Hvert år reiser vi ned og besøker Basecamp Explorer i Maasai Mara, dels for den fantastiske opplevelsen, men mest for å se at penger og bistand vi bidrar med, virkelig går til de riktige tingene.

 

“If you destroy the Maasai Mara, you destroy something that is irreplaceable.”

Vi støtter følgende prosjekter i Maasai Mara Kenya

Mara Naboisho

Naboisho konservatet er ett unikt villmarks-konservat som integrerer lokalbefolkningen og øko turismen med ville dyr. Baseres på en innovativ samarbeidsmodell mellom Maasaibefolkningen og øko turistoperatører.

 

“Individual strengths add up to collective power.”

Basecamp Maasai Brand

Et fair trade prosjekt som gir 130 kvinner fra ulike lokale Maasai byer en konstant inntekt. Disse kvinnene tjener 75% av de tradisjonelle Maasai smykkene de selger. Det undervises også i grunnleggende økonomi og informasjon om HIV/AIDS og det gis støtte til de som blir syke.

“Thanks to BMB I have been able to educate my five children, buy food and cattle for my family.”

Planting av skog i området rundt Talek.

Målet er å gjenopplive biologisk mangfold og styrke lokalsamfunn i regionen. Planen dekker ikke bare treplanting i området, men også avfallshåndteringsprosjekter, husdyrprogram og tilgang til rent vann.

 

“Our efforts not only contribute to preserving the wildlife, but to revive the original balance of the Maasai Mara ecosystem.”

Koyaki guiding school

Gir lokale Maasai – folk, både menn og kvinner, muligheten til å utdanne seg til profesjonelle guider. En forbilde for unge Maasai-jenter er Agnes som har tatt utdannelsen og arbeider nå som guide for Basecamp Maasai Mara.

 

“I wish to show women that they can do anything. They can be strong and independent from men.” Agnes

Basecamp Explorer

Turisme er kjent for å tære på miljøet, øke fattigdommen og undergrave lokale kulturer. Basecamp Explorer er en av de første – og få – unntakene som startet lenge før øko turisme ble «trendy». Konseptet er å tilby autentiske reiseopplevelser som samtidig påvirker det lokale miljøet og kulturen på en positiv måte. Basecamp Explorer er både en pioner og et forbilde innen øko turisme og har vunnet flere prestisjetunge priser for sitt seriøse arbeid. Inntektene fra virksomheten går til Base Camp Foundation.

Er du interessert i å reise ned til Masasai Mara og oppleve magi mens du støtter Basecamp Foundation? LES MER HER

HJELP OSS Å HJELPE!

Leave a positive footprint.

Vil du være delaktig i vår satsing for en bedre verden?

Alle ansatte i Dermanordic, inklusive våre forhandlere og partnere, har mulighet til å delta og støtte Derma Care økonomisk, og gjennom det vil dere få en 10 % rabatt på private turer til Basecamp Explorer i Masai Mara. Du kan også støtte maasai kvinnene ved å selge deres vakre smykker.

Ønsker du å være med å støtte koster det bare 900,- kr/år for å delta, send mail til kundeservice@dermanor.no.